Багато людей люблять засипати під увімкнений телевізор. Ця звичка здається безпечною, але лише на перший погляд. Чому телебачення та сон несумісні, розповів лікар-психіатр вищої категорії Олександр Федорович, пише ua-novosti.

Експерт зазначив, що навіть поки людина спить його мозок продовжує працювати та обробляти інформацію, тому звуки та миготіння телевізора перевантажують нервову систему та знижують якість відпочинку. Звичка спати під увімкнений телевізор може призвести до порушення сну та виснаження нервової системи.

Телевізор. Фото: скрін youtube
Телевізор. Фото: скрін youtube

"Навіть коли люди кажуть, що включають телевізор для фону. Білий шум все одно забезпечує навантаження на центральну нервову систему через аналізатори. Так чи інакше, інформація обробляється мозком", - зазначив фахівець.

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Лікар додав, що перегляд телевізора або комп'ютерні ігри в цілому не найкраще впливають на організм. Щоб забезпечити повноцінний відпочинок, потрібно частіше виходити на прогулянки, виїжджати на природу і просто спілкуватися з іншими людьми. Також користь можуть принести заняття медитацією.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, з яких сніданків не можна розпочинати день: головні вороги здоров'я ховаються під виглядом корисної їжі.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, ми писали, якщо взимку волосся випадає зі швидкістю світла, а нігті - ламаються, наче крейда: засіб, який вирішить проблеми.