Овочі містять багато корисних речовин, вітамінів і мінералів, тому повинні бути в раціоні кожної людини. Однак деякі з них можуть завдати шкоди, якщо споживати їх у сирому вигляді. Про це пише ua-novosti.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЕксперти відзначають, що поширена думка про те, що овочі корисніші у сирому вигляді не зовсім правда. Деякі рекомендується піддавати термічній обробці, інакше вони можуть зашкодити організму.
Так, до таких овочів входять буряк і капуста броколі, який у свіжому вигляді можуть містити токсичні речовини. Їх краще їсти після термічної обробки, а у сирому вигляді споживання варто обмежити.
Репу та редьку також слід споживати після термічної обробки, особливо людям із патологіями ШКТ. Справа в тому, що ці овочі містять багато грубих волокон, здатних впливати на органи травлення.
Морква, помідори та болгарський перець також не зайве піддавати термічній обробці, адже вона допомагає краще засвоювати корисні речовини. В той самий час зелень буде набагато кориснішою для організму у сирому вигляді.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.
Також наш портал інформував, навантажують не лише шлунок, а й серце: дієтологи назвали продукти, якими краще не зловживати.
Крім того, ми писали, для здоров'я та краси: яка популярна крупа може покращити стан шкіри та волосся.