Овочі містять багато корисних речовин, вітамінів і мінералів, тому повинні бути в раціоні кожної людини. Однак деякі з них можуть завдати шкоди, якщо споживати їх у сирому вигляді. Про це пише ua-novosti.

Експерти відзначають, що поширена думка про те, що овочі корисніші у сирому вигляді не зовсім правда. Деякі рекомендується піддавати термічній обробці, інакше вони можуть зашкодити організму.

Овочі. Фото: скриншот Youtube
Овочі. Фото: скриншот Youtube

Так, до таких овочів входять буряк і капуста броколі, який у свіжому вигляді можуть містити токсичні речовини. Їх краще їсти після термічної обробки, а у сирому вигляді споживання варто обмежити.

Репу та редьку також слід споживати після термічної обробки, особливо людям із патологіями ШКТ. Справа в тому, що ці овочі містять багато грубих волокон, здатних впливати на органи травлення.

Популярні новини зараз
"Бісять ТЦК": військовий пояснив, чому воєнкоми перегинають палицю у мобілізації Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Показати ще

Овочі, фото з вільних джерел
Овочі, фото з вільних джерел

Морква, помідори та болгарський перець також не зайве піддавати термічній обробці, адже вона допомагає краще засвоювати корисні речовини. В той самий час зелень буде набагато кориснішою для організму у сирому вигляді.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, навантажують не лише шлунок, а й серце: дієтологи назвали продукти, якими краще не зловживати.

Крім того, ми писали, для здоров'я та краси: яка популярна крупа може покращити стан шкіри та волосся.