Попри те, що в Україні йде війна, а нещастя та негаразди що не день очікують на українців, шахраїв т злодіїв ніхто не скасовував, ці люди ладні на все, аби отримати незаконні вигоди та виманити у своїх співгромадян останні копійки.

Нацбанк повідомляє, що найчастіше злочинці пропонують фейкову соціальну допомогу від державних та навіть міжнародних організацій українцям, котрі постраждали від бойових дій.

Шахраї виманюють дані карток. Фото: Youtube
Шахраї виманюють дані карток. Фото: Youtube

У 2022 році НБУ виявив близько 4500 фішингових ресурсів, для порівняння – у 2021 році ця цифра була на порядок меншою — йдеться у повідомленні.

Заступник голови НБУ Олексій Шабан підкреслює, що регулятор спільно з безпековими організаціями запустив проєкт щодо протидії кібершахрайству у фінансовому секторі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Зазначається, що найбільш популярними є фішингові атаки. Це так звані виловлювачі даних, віруси які дозволяють потрапити та дізнатися паролі від електронних "гаманців" українців.

У НБУ попереджають перевіряти дані перед тим, як переходити на підозрілі сайти, та погоджуватися надавати конфіденційну інформацію третім особам.

Обіцянки шахраїв варіюються в залежності від актуальних новин. Від надання громадянам державної та міжнародної фінансової допомоги, до фейкових зборів коштів для ЗСУ, — зазначають у регуляторі.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні проведуть масштабну перевірку пенсіонерів: хто може втратити виплати.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні побільшало фальшивих грошей: як не потрапити на гачок.

Також "Знай.ua" інформував, у ПФУ назвали категорію осіб, кому слід забути про пільги.