В Україні триває військовий стан, але незважаючи на це, деякі категорії пенсіонерів отримають нові розміри виплат. Кабінет міністрів України обіцяє, що незабаром пенсіонери отримають збільшення від 150 до 600 гривень.

Насамперед це стосується тих громадян, які змогли накопичити страховий стаж більше, ніж цього вимагає закон. Надбавку рахуватимуть по 1% за кожен рік стажу понад норму. Про це пише портал "На пенсії".

Найменшу надбавку отримають пенсіонери у яких 35-40 років стажу, проте збільшення розраховується не від розміру пенсії одержувача, а від розміру прожиткового мінімуму, який становить 2093 грн.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Доплата за віком

Пенсіонери, яким у 2023 році виповниться 70, 75 та 80 років, отримуватимуть вікові надбавки. Так, суму у 300 грн передбачено для 70-річних українців, 456 грн – для громадян 75-80 років, 579 грн – для пенсіонерів віком від 80 років.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Надбавка за виховання неповнолітніх дітей

Пенсіонери, які утримують дітей віком до 18 років, отримують по 150 грн за кожну дитину. Виплату додають до пенсії за віком, вислугою років та інвалідності.

Щоб отримувати кошти, потрібно звернутись до відділення ПФУ за місцем отримання пенсії та надати документи для посвідчення особи. Потрібно підтвердити родинні зв'язки з утриманцем, вказати його вік та перебування на утриманні.

Донорство крові, кадр з відео
Донорство крові, кадр з відео

Донори

10% від прожиткового мінімуму щомісяця доплачують пенсіонерам, які набули статусу почесного донора крові. Наразі сума складає 258,90 грн.

Статус почесного донора крові в Україні можна отримати, якщо безкоштовно здати 60 разових максимальних допустимих доз плазми або 40 разових максимально допустимих доз крові.

Нагадаємо, українці можуть отримати 5-6 тисяч гривень допомоги на оплату комуналки: хто має право на виплати.

Раніше повідомлялось, пенсія для слабаків? Як заробити на заслуженому відпочинку 60 тисяч і більше.

Також, українці обурені обдиралівкою в Ощадбанку: за дві копійчані квитанції 65 грн переплати.