Деякі люди стикаються з погіршенням зору в досить молодому віці і в більшості випадків до цього наводять непомітні звички, які насправді підвищують ризик захворювання очей.

Щодня ми можемо робити деякі речі і навіть не здогадуватися, що вони поступово призводять до погіршення зору. В результаті купувати очки доведеться не після 50 років, а набагато раніше.

Перевірка зору, фото: скріншот з відео
Перевірка зору, фото: скріншот з відео

Відмова від сонцезахисних окулярів

Яскраве сонячне світло не дуже позитивно впливає на здоров'я очей. Так, якщо день у день виходити в сонячну погоду на вулицю без сонцезахисних окулярів, то це з роками може негативно вплинути на зір. Можливо навіть розвиток катаракти, тому окуляри слід розглядати не лише як аксесуар, а й як захист для очей від ультрафіолетових променів.

Використання комп'ютера та смартфона

Екрани гаджетів випромінюють світло, яке сушить очі та знижує рівень вироблення сліз. Якщо багато сидіти за комп'ютером або користуватися смартфоном, це може призвести до розмитого і нечіткого зору.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Робота за комп'ютером. Фото: Youtube
Робота за комп'ютером. Фото: Youtube

Потирання очей

Нерідко ми з тих чи інших причин потираємо очі руками, що може спричинити проблеми. Насамперед руки не завжди ідеально чисті, тому можна легко занести інфекцію і навіть пошкодити рогівку. Якщо виникла потреба потерти очі, краще попередньо добре вимити руки.

Куріння

Ця шкідлива звичка не тільки сильно шкодить легені та зубам, але й може спровокувати розвиток катаракти.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, можуть стати порятунком: які трави допомагають при розладі шлунка.

Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.