Вибирати їжу для вечері слід особливо ретельно, адже деякі продукти є справжніми "викрадачами" сну і можуть призвести до безсоння та зниження продуктивності в денний час. Що краще не їсти на ніч дивлячись, пише medicalanswers.

Продукти, що позбавляють сну можуть бути в будь-якому холодильнику і багато хто про це навіть не здогадується. В першу чергу це жирна їжа, свинина, риба, авокадо, овочі та консервація. Якщо на сон прийдешній повечеряти куркою гриль із салатом і запити вином, то можна сміливо будувати плани на ніч, адже на міцні сновидіння можна точно не розраховувати.

Приймання їжі. Фото: скрін youtube
Приймання їжі. Фото: скрін youtube

М'ясо в цілому і солодощі, такі як шоколад краще не їсти у вечірній час, оскільки вони надають стимулюючу дію і не дозволять організму налаштуватися на відпочинок. Поганою ідеєю стане і алкоголь. Якщо відмовитися від таких продуктів на ніч, то можна убезпечити себе від переїдання.

Холодильник, фото techforhome
Холодильник, фото techforhome

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Найбільш корисними перед сном є нежирна риба, рис, ківі та мигдаль. Ці продукти допоможуть швидше заснути та покращать якість сну.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся і не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.