У Пенсійному фонді України часто відповідають на актуальні питання, які турбують українців, а також дають роз'яснення у спірних ситуаціях.

Цього разу фахівці Пенсійного фонду дали пояснення українці стосовно виплати пенсії по втраті годувальника. Жінка поставила наступне запитання:

"Після смерті чоловіка моя 15-річна донька отримує пенсію по втраті годувальника. Я вийшла заміж і мій нинішній чоловік доньку вдочерив. Чи може вона і надалі отримувати пенсію".

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Як нагадали у ПФУ, пенсія у зв'язку із втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні (стаття 36 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування").

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

"Дітям пенсія у зв’язку із втратою годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника. Неповнолітні діти, які мають право на пенсію у зв’язку із втратою годувальника, зберігають це право і в разі їх усиновлення.", - йдеться у повідомленні. ПФУ

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Водночас у ПФУ повідомили, що попри складну економічну ситуацію в Україні, станом на 17 лютого профінансовано 37,9 млрд грн – на пенсійні виплати, в тому числі 8,2 млрд грн – на виплату пенсій через АТ "Укрпошта".

"За повідомленням АТ "Укрпошта" станом на 16 лютого доставлено 68,9 % профінансованих сум, 29,7 млрд грн – через уповноважені банки (на рахунки пенсіонерів зараховано 100 % профінансованих сум); 5,2 млрд грн – на виплату житлових субсидій та пільг; 1,9 млрд грн - на страхові виплати, в тому числі 1 млрд грн – на оплату лікарняних", - йдеться у повідомленні. ПФУ

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати