Українцям чесно розповіли, чи слід готуватися до дефіциту електроенергії, враховуючи складну ситуацію в країні.

Стало відомо, що в Україні збільшились обсяги споживання електроенергії, проте дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується. Відповідні заяви зробили в Укренерго та Міністерстві енергетики.

Згідно з інформацією, оприлюдненою Укренерго, наразі працюють усі види електростанцій в енергосистемі. Зокрема, там відзначають, що завдяки сприятливим погодним умовам та поступовому зростанню світлового дня збільшилась робота електростанцій з відновлюваних джерел енергії, потужності яких працюють переважно у денні години.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Щобільше, зараз вони працюють і зранку, частково покриваючи ранковий пік споживання. Ситуацію прокоментував також міністр енергетики Герман Галущенко.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За його словами нетривалі відключення електроенергії в окремих регіонах можливі у зв'язку з ремонтами електромереж. Окрім цього, відключення застосовуватимуть у разі різкого зростання споживання електроенергії.

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати