Минуло кілька днів із моменту запуску штучного інтелекту Chat GPT на території України.

Тим, кому це було цікаво, вже поспілкувалися з ботом та отримали відповіді на найцікавіші для них питання. Однією з відповідей став список найвидатніших українців.

"З огляду на різноманітність вкладу українців у світову культуру, науку, політику та інші сфери, складно скласти остаточний список", - заявив ChatGPT.

Тарас Шевченко, скріншот: Youtube
Тарас Шевченко, скріншот: Youtube

Проте все-таки він зумів виділити деяких громадян, які вважаються одними з найвидатніших. Звісно, ​​на першому місці перебуває український поет, мислитель, художник Тарас Шевченко.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Слідом за ним розташовуються Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський. Особливо тішить наявність імені Василя Стуса – українського поета, громадського діяча та жертви політичного репресивного режиму.

Василь Стус, фото: кадр з відео
Василь Стус, фото: кадр з відео

А от слідом не йдуть прізвища Ольги Кобилянської, Леоніда Каденюка і таке інше. На шостій позиції український фізик Іван Пулюй, слідом український композитор Левко Ревуцький, інженер-конструктор, творець ракетно-космічної техніки Сергій Корольов, засновник та лідер ОУН Євген Коновалець.

І насамкінець стоїть прізвище Софії Русової – художниці, лауреата Нобелівської премії з фізіології та медицини.

Нагадаємо, "Живий Нострадамус" назвав Маска винуватцем війни, не забув і про патріарха Кирила: "Хотіло дістатися до Святої Землі"

Як повідомляв "Знай.ua", "Трансформація цивілізації": Ілон Маск вперше показав прототип свого робота-гуманоїда "Optimus"

Знай.uа писав, штучний інтелект Facebook дозволить "читати думки" і перетворювати їх на слова: неймовірне досягнення Meta