Багато продуктів в помірній кількості приносять багато користі організму, а переїдання завжди обіцяє неприємні наслідки. Не виняток і сир, а також деякі інші популярні продукти, перенаситив організм, якими можуть виникнути головні болі. Про це пише портал glamour.

Сир багатий на кальцій, білки та жири, тому дуже корисний для організму, але тільки є споживати його в розумних кількостях. Якщо віддатися спокусі і є продукт дуже часто, це може спричинити ряд неприємних наслідків, серед яких головний біль.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео
Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Такий ефект викликає тирамін, який виробляється у витриманих продуктах. Його дуже багато в сирах з пліснявою, чеддером, пармезаном і моцарелле. Також він міститься у червоному вині, маслинах, горіхах, авокадо та інших продуктах. Споживання сиру та вина особливо небезпечне для людей, схильних до мігрені, адже гарантовано спричинить головний біль.

Авокадо, фото: скріншот з відео
Авокадо, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Дієтологи відзначають, що такі властивості зовсім не є причиною повністю відмовлятися або сильно обмежувати себе в споживанні перерахованих продуктах, адже вони приносять і багато користі. Слід прислухатися до організму і найголовніше знати міру.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, ми писали, для здоров'я та краси: яка популярна крупа може покращити стан шкіри та волосся.