Для наших дорогих читачів, які з відповідальністю ставляться до своїх платежів та квитанцій по ЖКП, ми маємо дуже важливі новини. Практика показує, що багато українців не звертаються за отриманням субсидії, бо не знають, що вона їм належить.

Проте, важливо розуміти, що громадянин може самостійно визначити, чи має право отримувати державну допомогу, а заразом і підрахувати її точний розмір.

Про це стало відомо завдяки нагадуванням від фахівців Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Так, українці мають знати, що розмір субсидії – це різниця між вартістю житлово-комунальних послуг у рамках соціальних норм та нормативів. Також це різниця між обсягом обов'язкового платежу.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Розмір обов'язкового платежу розраховується індивідуально. Алгоритм розрахунку обов'язкового комунального платежу. Він існує своя послідовність розрахунку. Також кожному домогосподарства цей платіж визначається індивідуально. Він залежить від кількості людей та їх доходів.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Як правильно розраховується субсидія?

Спочатку необхідно підрахувати сукупний місячний дохід сім'ї. Потім суму поділяйте на кількість людей. Результат поділяйте на розмір прожиткового мінімуму – 2589 грн. Те, що вийшло в результаті розподілу, ділите ще на 2 і множите на 15%. Число, що вийшло, множите на 0,01 і ще раз множите на сукупний місячний дохід.

Ви отримаєте суму платежу, яку може сплачувати домогосподарство самостійно. Якщо це число менше того, що вийшло за соціальними нормами споживання, вам належить субсидія.

Нагадаємо, чи втратить право на виплати: у ПФУ вказали на важливий нюанс щодо нарахування пенсій.

Раніше повідомлялося, що так зробить тільки сильна жінка: хто з українок отримає 730 гривень доплати до пенсії.

Також, набридли борги з опалення: як скоротити суми у платіжках на 30%.