Українські фермери цього тижня підвищили відпускні ціни на моркву. Фахівці пояснюють, що зростанню цін сприяє помітне підвищення торговельної активності у цьому сегменті.

Проте, як відзначають аналітики EastFruit, більшість господарств призупинили продажі моркви високої якості в очікуванні ще більшого зростання цін. Водночас розпочати реалізацію коренеплодів вони планують на початку березня.

Згідно з даними аналітиків, станом на 21 лютого, морква надходить у продаж по 20-28 грн/кг ($0,55-0,77/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж минулого тижня.

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Експерти пояснюють, що підвищувати ціни продавцям вдається завдяки досить обмеженій пропозиції моркви на ринку, адже багато українських господарств уже фактично завершили сезон реалізації торішньої моркви. Водночас торгова активність у цьому сегменті залишається досить високою, відзначають експерти.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"У результаті на сьогодні українським виробникам вдається реалізовувати моркву в середньому вдвічі дорожче, ніж у другій половині лютого 2022 року. При цьому гравці ринку впевнені, що ціни на цю продукцію продовжать зростати й надалі. Свою думку вони пояснюють високим попитом на моркву, а запаси цього коренеплоду в українських господарствах вже виснажені", – додають аналітики. Звіт аналітиків

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати