Українські фермери цього тижня підвищили відпускні ціни на моркву. Фахівці пояснюють, що зростанню цін сприяє помітне підвищення торговельної активності у цьому сегменті.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПроте, як відзначають аналітики
Згідно з даними аналітиків, станом на 21 лютого, морква надходить у продаж по 20-28 грн/кг ($0,55-0,77/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж минулого тижня.
Експерти пояснюють, що підвищувати ціни продавцям вдається завдяки досить обмеженій пропозиції моркви на ринку, адже багато українських господарств уже фактично завершили сезон реалізації торішньої моркви. Водночас торгова активність у цьому сегменті залишається досить високою, відзначають експерти.
"У результаті на сьогодні українським виробникам вдається реалізовувати моркву в середньому вдвічі дорожче, ніж у другій половині лютого 2022 року. При цьому гравці ринку впевнені, що ціни на цю продукцію продовжать зростати й надалі. Свою думку вони пояснюють високим попитом на моркву, а запаси цього коренеплоду в українських господарствах вже виснажені", – додають аналітики.
Нагадаємо,
Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках
Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати