Умови погашення кредиту для ВПО й осіб, що проживають на уражених війною територіях змінять, уряд розробляє механізм.

На реструктуризацію можуть розраховувати громадяни для яких допомога є єдиним джерелом доходу, про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

безвідмовні онлайн кредити
Онлайн кредити безвідмовні! (фото: YouTube)

Так само пільгові умови можуть отримати українці з інвалідністю внаслідок війни, сукупний розмір доходу яких не перевищує розміру двох мінімальних заробітних плат.

Під час засідання Уряд підтримав розроблені Мінреінтеграції законопроєкти, які передбачають полегшення умов погашення кредитів. На період воєнного стану пропонується запровадити обов'язкову реструктуризацію за договорами про споживчий кредит для ВПО та громадян, які постійно проживають або виїхали з території, на якій ведуться бойові дії, або ТОТ.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Реструктуризують борги по кредитах

На період воєнного стану і протягом 30 днів після дня його припинення кредитору та колекторській компанії забороняється здійснювати заходи з врегулювання простроченої заборгованості щодо споживачів, – додають у Міністерстві.

Борги за кредит, скрін відео
Борги за кредит, скрін відео

Також Кабмін підтримав зміни до Податкового кодексу, якими передбачено, що отримані внаслідок такої реструктуризації доходи не оподатковуються.

Нагадаємо, ми писали, що кредити стали лагіднішими? Для молодих сімей змінилися умови іпотеки.

Як повідомляв "Знай.ua" борги по кредиту під час війни: як не втратити останні гроші.

Також "Знай.ua" інформував, на українців чекають великі зміни у банках: кредитні ліміти та відмови у позиці.