У Пенсійному фонді України нагадали, які категорії осіб мають право на отримання щомісячних страхових виплат внаслідок нещасного випадку на виробництві.

Детально про це розповідається у новому дописі на фейсбук-сторінці "Пенсійного кур'єра". Про конкретні категорії осіб нагадали в ГУ Пенсійного фонду в Донецькій області.

"На отримання щомісячних страхових виплат внаслідок нещасного випадку на виробництві, яке призвело до смерті потерпілого, мають право його непрацездатні родичі, які перебували на його утриманні.", - йдеться у повідомленні. Пенсійний кур'єр

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Хто має право на отримання щомісячних страхових виплат внаслідок нещасного випадку на виробництві, яке призвело до смерті потерпілого:

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще
  • діти, які не досягли 18 років;
  • повнолітні діти, які є здобувачами освіти за денною формою навчання — до закінчення ними навчання, але не довше ніж до досягнення 23 років, або визнані особами з інвалідністю з дитинства;
  • дитина, яка народилася протягом не більш як десятимісячного строку після смерті потерпілого;
  • особи, які досягли пенсійного віку, якщо вони не працюють;
  • особи з інвалідністю — члени сім’ї потерпілого на час інвалідності.
  • дружина (чоловік) або один з батьків померлого чи інший член сім’ї, якщо він не працює та доглядає дітей, братів, сестер або онуків потерпілого, які не досягли восьмирічного віку.

Також відзначається, що розмір щомісячних виплат визначаються із середньомісячної зарплати потерпілого та кількості отримувачів таких виплат.

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати