Наші читачі вже знають, що в Україні триває загальна мобілізація і останнім часом у суспільстві назріли гострі скандали через повістки просто на вулиці. Схоже, що нардепи вирішили трохи згладити ситуацію новим законом.

Так, в українському парламенті зареєстрували новий проект закону, що передбачає встановлення мінімального терміну військової підготовки мобілізованих.

Про це стало відомо завдяки новій інформації на порталі Верховної Ради України.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Повідомляється, що зміни планується внести до ст. 39 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу". Документ передбачає, що військовозобов'язані, які до мобілізації взагалі не мали досвіду проходження військової служби або не були на навчальних зборах, можуть бути допущені до зони бойових дій лише після 3 місяців підготовки.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Військовозобов'язані, які за останні 5 років до мобілізації не мали досвіду проходження військової служби чи навчальних зборів, можуть бути допущені до зони бойових дій лише після 1 місяця підготовки.

Мобілізація в Україні, фото 5.ua
Мобілізація в Україні, фото 5.ua

Швидше відправити призовника на фронт зможуть лише за його добровільної згоди. Такі зміни хочуть внести після трагічної ситуації з тернополянкою, який загинув на фронті через місяць після вручення повістки. При цьому він не мав абсолютно ніякого військового досвіду.

Нагадаємо, чи українці тепер отримуватимуть повістки прямо на робочому місці.

Раніше повідомлялося, щоб виписати на вулиці повістку, треба звати головного військкома: що українці не знають про мобілізацію.

Також, українцям продають гіпс на руку-ногу, щоб "врятуватися" від повістки: "Аксесуар на вулицю".