Вихід на пенсію для багатьох людей є серйозним випробуванням. Багато людей побоюються стати нікому непотрібними, та впадають в депресію.

Цьому періоду життя варто приділити чимало уваги, практична психологиня Іоанна Шемедюк.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

На думку психолога, слід підготуватися до виходу на пенсію, та скласти план дій, чим будете займатися, коли прийде час.

Коли людина знає, чим вона буде займатися у час, який в неї з'явиться, продумає власну фінансову стратегію, планує мати додатковий дохід, чи може розраховувати на підтримку рідних. — зазначає психолог.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Перехід у статус пенсіонера часто ускладнюється кризою старості, проте правильне та зосереджене на оптимізмі ставлення до своєї нової ролі допомагає проходити цей період максимально адаптивно.

Не слід забувати про фізичну активність. Це можуть бути прогулянки в парку, скандинавська ходьба або якесь заняття, яке сприятиме бадьорості тіла та духу.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Можливо, вихід на пенсію — це ідеальний час прочитати книги, які давно хотілося, чи відвідати театральну виставу, виставку.

Суспільно-корисна діяльність. Допомагати людям як волонтер, або долучатися до інших суспільно-корисних ініціатив. Почуватися корисним суспільству — одна з важливих соціальних потреб кожної людини.

Нагадаємо, ми писали, кому автоматично не подовжили виплати: необхідно звернутися повторно.

Як повідомляв "Знай.ua" деяких стареньких позбавлять пенсій: влада хоче домогтися справедливості.

Також "Знай.ua" інформував, 100-річна британка розкрила секрет довголіття: щоб його впізнати, прийшли навіть із влади.