У Пенсійному фонді України пояснили, які покупки впливають на призначення пільги. Фахівці також пояснили й інші нюанси отримання субсидії на оплату комунальних послуг.

Як відзначають у Пенсійному фонді України, якщо хтось із членів сім'ї домогосподарства, яке отримує субсидію на оплату комунальних послуг за рік до призначення пільги, здійснив купівлю одноразово на суму понад 50 тисяч гривень, або в банку з'явився депозит у розмірі понад 100 тисяч гривень, то субсидія на новий період не буде призначена.

Водночас на деякі дорогі покупки все ж таки є винятки. Наприклад, такою покупкою є придбання нерухомості. Факт придбання нового житла не враховується при призначенні субсидій за умови, що його було здійснено шляхом продажу старої квартири.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"У такому разі доходи від продажу не враховуватимуться у сукупному доході сім’ї при розрахунку. Однак є ще одна важлива умова: обидві квартири чи будинки мають бути єдиним житлом у власності субсидіанта. Цей факт треба буде довести документально. Якщо з документами все гаразд, субсидію призначать за шість місяців.", - йдеться у повідомленні. ПФУ

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Крім того, українці зобов'язані при складанні декларації для оформлення субсидії вказати всіх членів своєї сім'ї та весь дохід. У разі, якщо приховати інформацію у декларації, пізніше надмірно виплачену субсидію можуть змусити повернути через суд.

Фахівці також називають одну з найпопулярніших причин відмови у виплаті субсидії. І мова зовсім не про дорогі покупки, а борги зі сплати комунальних послуг. У цьому випадку допомогу не продовжать, якщо є заборгованість за комунальні послуги у розмірі 680 грн.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати