Великий піст починається за сім тижнів до святкування одного з найсвітліших свят у православному календарі – Великодня.

Піст триває 49 днів і приурочений до багатоденних поневірянь Ісуса в пустелі, допомагає очиститися від гріхів, стати ближчим до Ісуса Христа. Таким чином, людина готується до Великодня як духовно – через молитви та сповіді, так і фізично, вживаючи у їжу виключно пісні страви.

Церква, православні свята - фото ПЦУ
Церква, православні свята - фото ПЦУ

Кожен тиждень посту називається по-різному і має різні обмеження. Особливо важкі 1 і 7 тижнів - в цей час віруючі їдять лише раз на день або зовсім голодують.

Однак, Великий піст не потрібно сприймати як катування чи покарання. Навпаки він сприяє покаянню та дисципліні.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Під час Великого посту під забороною споживання : м'ясо, риба та інші продукти тваринного походження (сир, яйця, молоко, сосиски, вершки). У піст слід відмовитися і від згубних навичок - вживання алкоголю та куріння.

дієта
дієта

У Великий піст не можна: брехати, сваритися, лаятися матом, розважатися, мати статеву близькість, грати весілля.

Намагайтеся робити добрі справи, частіше молитися, допомагати нужденним і будьте впевнені – Бог обов'язково вас почує.

Нагадаємо, зробіть це обов'язково до 16 квітня: як правильно покаятися у Великий піст перед Великоднем.

Раніше ми повідомляли про молитву, яка допоможе наблизити перемогу України над загарбниками: "Господи Боже, Спаситель наш...".