Наприкінці лютого 2023 року Китайська Народна Республіка вирішила презентувати свій "мирний план" для того, щоб закінчити війну Росії проти України. У цьому так званому плані цілих 12 пунктів.

Українські політичні експерти вже заявили, що цей документ суперечить інтересам Києва, і сильно нахилений у бік путінського режиму.

Про це в деталях розповів експерт-міжнародник Артур Харитонов, аналізуючи положення оприлюдненого документа для видання "Телеграф".

Київ, фото: Знай.ua
Київ, фото: Знай.ua

путін і Сі Дзіньпін
путін і Сі Дзіньпін

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Також, за словами Харитонова, Китай все ж таки вимагає дотримуватися інтересів Росії, підкреслюючи свою попередню позицію щодо вступу України до НАТО і нерозповсюдження Альянсу на схід.

"Це все, звичайно, прописується непрямим текстом, а більш завуальовано. Є нюанси з достатньо такими фарисейськими заявами Китаю з приводу гуманітарних коридорів. Тому що торік Пекін відмовив уряду України та Верховній Раді щодо переговорів про гуманітарну діяльність. коридорах. Зараз він вимагає забезпечувати ці коридори, не уточнюючи, куди вони мають бути спрямовані", - заявив Харитонов.

Президенти Китаю та Росії, фото: вільне джерело
Президенти Китаю та Росії, фото: вільне джерело

Крім того, як додає Харитонов, Китай "відтепер чомусь захотів долучитися до процесу відновлення України, куди його явно не запрошують".

"Тобто все воно, я б сказав, дуже гнилий", - каже експерт.

Киев, фото: Знай.ua
Киев, фото: Знай.ua

Коментуючи загрозу поглиблення відносин кремля і Пекіна у військовій сфері для посилення армії Росії у війні проти України, міжнародник зазначив, що Китай і зараз надає Росії допомогу військового характеру. Однак поки не йдеться про конкретне потужне озброєння, "як, наприклад, ракети або бойові ударні дрони, танки або щось подібне".

Нагадаємо, блекаут не вийшов, хочуть засушити Україну: росіяни використовують нову тактику вже незабаром.

Раніше повідомлялося, що відомий таролог розповів, коли Україна отримає велику перемогу на фронті: "Росія застосовує аркан диявола".

Також, "Вся російська армія розбита...": астролог Влад Росс відкрив таємницю гарячої української весни.