Українці все рідше купують м'ясо, через загальну дорожнечу більшість "перейшло" на дешевшу курятину, натомість яловичина демонструє зниження ціни за місяць.

Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін. Зокрема гуляш та ребра подешевшали на 2 грн в середньому за кілограм.

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube
Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

Так середня ціна кілограма яловичини коштує 235 грн. У супермаркетах можна знайти як дешевші цінники, наприклад, Метро пропонує яловичину за 221 грн за кілограм, та Мегамаркет - 245 грн за кіло. Так і трохи дорожчі. Наприклад, у Новусі кілограм яловичини можна придбати за 299 грн.

Ціна на яловичину, скриншот Мініфн
Ціна на яловичину, скриншот Мініфн

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Реберця, в середньому, можна придбати за 139 грн за кілограм.

Варто зазначити, що м'ясо у порівняні з іншими продуктами подорожчало не так стрімко, та за цінами знаходиться на рівні кінця 2021 року. Виходячи з діаграми на моніторинговому сайті, ціна м'яса в 230 грн була у листопаді позаминулого року, тобто ще до війни.

Споживання цього продукту знизилось, на думку аналітиків виключно через подорожчання інших харчів та через економію українців. Імовірно, у разі стабілізації економіки, або зростання заробітних плат, українці зможуть повернути покупну спроможність.

Ціна на яловичину за декілька років, скриншот Мініфн
Ціна на яловичину за декілька років, скриншот Мініфн

Нагадаємо, ми писали, що "невидиме" підвищення зарплат: як в Україні змінилася оплата праці під час війни.

Як повідомляв "Знай.ua" сало та курятина стали менш доступними для українських сімей: як виросли ціни на ці продукти.

Також "Знай.ua" інформував, сніданок буде ситним: в Україні змінилися ціни на гречку, рис та макарони.