Український уряд вирішив зняти скасування митних платежів за певні категорії товарів. Це стосується ліків, медичних виробів, продуктів харчування, а також товарів критичного імпорту.

Про це йдеться у тексті постанови Кабміну від 24 лютого 2023 року №166. У березні 2022 року біло ухвалене рішення про відтермінування платежів за ввезення товарів.

Одеська митниця, скріншот: YouTube
Одеська митниця, скріншот: YouTube

Уряд скасував відстрочення сплати митних платежів для імпорту таких товарів:

  • лікарські засоби;
  • медичні вироби;
  • продукти харчування (м’ясо, риба, молоко та молочні продукти, яйця, овочі, кава, чай, цукор, жири та олії, кондитерські вироби тощо);
  • товари критичного імпорту.

Це може підвищити ціни на дані групи товарів, які були досі більш доступні для українців. Для товарів військового призначення скасування відстрочення сплати митних платежів відбудеться тільки з 1 червня 2023 року.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Товари на митниці. Фото: Youtube
Товари на митниці. Фото: Youtube

Водночас пропонується ввести скасування та спрощення ввезення транспортних засобів для потреб військових.

Нагадаємо, ми писали, що Данила Гетманцева ткнули носом у гірку правду про автівки, за які українці платять божевільне мито: "Це автохлам".

Як повідомляв "Знай.ua" Данило Гетманцев добивається нових обмежень для українців - це торкнеться багатьох: "Якщо говорити про шкоду для економіки".

Також "Знай.ua" інформував, у Володимира Зеленського заявили про початок розпаду росії, що чекає на землі путіна: "Світу треба готуватися".