Українців попередили про досить серйозні штрафи, які чекають на порушників цієї весни. Хто за що може отримати штраф, повідомляє telegram-канал Київської міської адміністрації.

Влада закликає українців не купувати першоцвіти і нагадує, що торгівля цими рідкісними квітами заборонена і карається штрафами. Серед первоцвітів можна виділити проліски, крокуси, сон-траву — всі вони відносяться до рослин, що зникають, і внесені до Червоної книги України.

Торгівля первоцвітами. Фото: скрін youtube
Торгівля первоцвітами. Фото: скрін youtube

Ті, хто заплющить очі на закон і вирішить зайнятися торгівлею рідкісних квітів, мають бути готові сплачувати штраф у розмірі від 1700 до 3655 гривень.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У Київській міській адміністрації нагадали, що збирання першоцвітів шкідливе для екосистеми, адже зірвані квіти не зможуть дати нове покоління і згодом рослина може зовсім зникнути. До того ж влада зазначила, що непоправну шкоду завдали природі російські окупанти і зараз варто підтримувати екосистему, а не добивати її.

Варто зазначити, що покарання у вигляді штрафу діє не лише у столиці, а й по всій території України.

Штрафи. Фото: скрін telegram
Штрафи. Фото: скрін telegram

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи сильно багатими стали? Українським водіям приготували величезні штрафи, простіше купити самокат.

Також наш портал інформував, пів року без прав чи 340 гривень штрафу? Українських водіїв попередили про "темне" порушення, дивіться на всі боки.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, українцям загрожує серйозне покарання: за що можуть виписати штраф на 50 тисяч євро або заарештувати.