На українському ринку палива зберігається тенденція до зниження цін. Так, у перші дні весни на АЗС подешевшали практично всі види пального, тому водіям є чому порадіти. Як змінилися цінники на бензин, дизель та автогаз, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Ситуація з паливом в Україні стабілізувалася, про що говорять і цінники на заправних станціях, які вже кілька місяців повзуть униз. З настанням весни тенденція до здешевлення збереглася і багато марок палива стають доступнішими.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Так, станом на 2 березня бензин А-95 преміум у середньому коштує 49,28 гривні за літр. Якщо порівнювати з попереднім торговим днем, то ця марка пального подорожчала на 1 копійку. Втім, все інше паливо лише подешевшало.

Бензин А-95 у середньому втратив у ціні 1 копійку та пропонується по 47,57 гривні за літр. Середній цінник на бензин марки А-92 становить 46,57 гривні за літр, що на 3 копійки дешевше, ніж на день раніше.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Найбільше подешевшало дизельне пальне — на 23 копійки, до 49,54 гривні за літр. Зріджений газ також продовжує втрачати ціну і подешевшав у середньому на 5 копійок — до 23,71 гривні за літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цінники на дизель і бензин опустилися ще нижче: на яких АЗС найдешевше.

Також наш портал інформував, чи недоторканний запас зайвим не буде? Як посівна може вплинути на вартість палива в Україні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, вже скоро в Україні зміняться ціни на пальне: чи вистачить запасів і що чекає на водіїв на АЗС.