Норвезька рада у справах біженців в Україні розпочала другий етап реєстрації на отримання грошової допомоги. Так, частина громадян може подати заявку та отримати виплати на три місяці у розмірі 2200 гривень. Про це в соціальній мережі facebook пише "Пенсійний кур'єр".

Отримати багатоцільову грошову підтримку зможуть громадяни України, які мають статус ВПО або люди, які мешкають на територіях, які постраждали від російського вторгнення. У першу чергу виплати будуть надаватися найбільш вразливим категоріям населення.

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

"6600 грн. (2200 грн. на місяць протягом трьох місяців) на кожного члена сім'ї, але не більше ніж на п'ять осіб. Кошти перекажуть на банківський рахунок одержувача (пенсійні картки та картки "єПідтримка" не підходять) або переказом MoneyGram для людей, які не мають банківського рахунку", — йдеться в повідомленні.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Час на оформлення допомоги обмежений – потрібно встигнути до 20 березня. Подати заявку на виплати українці можуть лише за кілька простих кроків через месенджери WhatsApp або Viber.

Як подати заявку на виплати. Фото: скрін
Як подати заявку на виплати. Фото: скрін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії "підтягнуті" навіть тим, кому не планували: у Міністерстві соціальної політики розповіли про весняну індексацію.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хто з українців вийде на пенсію заздалегідь у 2023 році: конкретні категорії осіб та вимоги до них.