Весна в Україні розпочалася із оновлених цінників на популярні продукти харчування. Супермаркети показали, скільки коштує в перші числа березня соняшникова олія, молоко, цукор та сіль.

Згідно з актуальними даними порталу "Мінфін", цього разу частково обійшлося без істотного подорожчання, як це бувало в останні пару місяців. У покупців дійсно є привід для радості, адже можна заощадити гроші.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на цукор ніяк не змінилися і зупинилися на "лютневому" рівні. Наразі кілограм у середньому продають за 33,67 грн./кг. Найвигідніші пропозиції можна зустріти у Варусі – 33,50 грн./кг та Ашані – 33,60 грн./кг.

Ціни на цукор, дані Мінфін
Ціни на цукор, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

Сіль все ж таки встигла подорожчати, але йдеться про морську харчову. На початку березня цінник за кілограм досяг 33,05 грн., а місяцем раніше він продавався по 32,87 грн. У Варусі найпривабливіша ціна – 28,50 грн/кг.

Ціни на сіль, дані Мінфін
Ціни на сіль, дані Мінфін

Молоко впало у вартості, але не суттєво. Продукт жирністю 1% подешевшав із 38,60 грн. до 38,57 грн. за пакування 900 мл. Молоко жирністю 2,6% – з 38,75 грн. до 36,91 грн. за такий самий обсяг.

Ціни на молоко, дані Мінфін
Ціни на молоко, дані Мінфін

Також у супермаркетах подешевшала соняшникова олія. Наразі Олейну в середньому продають по 62,20 грн. за 850 мл, а Щедрий Дар – 64,90 грн. за 850мл.

Ціни на олію, дані Мінфін
Ціни на олію, дані Мінфін

Нагадаємо, ціни досягли рекорду: на скільки подорожчала цибуля в Україні за останній тиждень.

Раніше ми писали про те, що дешевше спекти вдома? Хліб стабільно дорожчатиме, незалежно від цін на борошно