Значна частина українських пенсіонерів, а саме 10,5 млн, з 1 березня 2023 року почали отримувати збільшені на 19,7% пенсії. Проте це підвищення цьогоріч не останнє.

Перед зростанням цим Кабмін ухвалив відповідну постанову про індексацію пенсій на 19,7%. Передусім отримувати більше стали пенсіонери, яким пенсію призначено за законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Мова йде про тих, хто отримував мінімалку, пенсіонери силових відомств, люди з обмеженими можливостями, ліквідатори аварії на ЧАЕС. Водночас перерахунок не було проведено для пенсіонерів, які працюють. Цю ситуацію мають намір виправити з 1 квітня.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

У Міністерстві соціальної політики відзначили, що згідно із Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", з 1 квітня відбудеться автоматичний перерахунок виплат для 0,6 млн пенсіонерів, які працюють, з урахуванням оновленого страхового стажу.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Наступне підвищення слід очікувати, починаючи з 1 липня, коли буде проіндексовано спеціальні пенсії 22,7 тис. науковців, державних службовців і працівників органів місцевого самоврядування. Фахівці відзначають, що за будь-яких розрахунків підвищення пенсій становитиме не менше 100 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати