Депутати зареєстрували законопроєкт, яким пропонується тимчасово заборонити членам проросійських партій брати участь в управлінні державою.

Автори законопроєкту хочуть позбавити права бути обраними народними депутатами, депутатами місцевих рад чи сільськими, селищними та міськими головами учасників заборонених в Україні партій, у тому числі "Опозиційна платформа — за життя", "Партія Шарія" та "Опозиційний блок".Про це йдеться у пояснювальній записці до документа.

з'їзд ОПЗЖ
з'їзд ОПЗЖ

Таке обмеження для перелічених вище осіб пропонується запровадити на 10 років після припинення або скасування дії воєнного стану в Україні.

У пояснювальній записці також наголошується, що метою цього закону є забезпечення національної безпеки шляхом тимчасового обмеження участі осіб в управлінні державою через обмеження права бути обраним на строк, який дозволить відбудувати Україну після видворення російських військ за межі України.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Верховна рада. Фото: скрін youtube
Верховна рада. Фото: скрін youtube

Таким чином автори законопроєкту пропонують створити систему протидії інформаційним та іншим загрозам суверенітету та територіальній цілісності України, які можуть реалізувати особи за допомогою участі у політичних партіях.

Нагадаємо, ми писали, що у Мінсоцполітики пояснили, кому з ВПО треба звертатися у соцзахист.

Як повідомляв "Знай.ua", чи загрожує Україні дефіцит гречки та зростання цін на соняшникову олію: експерт розповів, до чого готуватися.

Також "Знай.ua" інформував, що Ощадбанк більше не працюватиме, як раніше: українцям повідомили про зміни.