В Україні запустять декілька нових програм направлених на зайнятість ветеранів, зокрема людей із набутою внаслідок війни інвалідністю.

Ветерани, які захочуть отримати нову, більш затребувану на ринку праці спеціальність, зможуть пройти перенавчання за державні кошти або отримати грант на таке навчання. Про це повідомила міністерка економіки Тетяна Бережна під час форуму "Практика".

Захисник інвалід. Фото: скриншот Youtube
Захисник інвалід. Фото: скриншот Youtube

Уже у квітні ми запустимо нові напрямки - гранти на власну справу для другого з подружжя ветеранів до 500 тис. грн і гранти до 1 млн грн для групи ветеранів. За нашими оцінками, близько 170 тисяч ветеранів бажатимуть зайнятися підприємництвом, - розповіла Тетяна Бережна.

Військовий ЗСУ. Фото: Youtube
Військовий ЗСУ. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У квітні стартує грантова програма "Старт в ІТ", за якою можна отримати грант до 30 тис. грн на навчання у сфері інформаційних технологій. Окрім того, у мінекономіки обіцяють опрацювати ще одну можливість — спрощення доступу на ринок охоронної діяльності, що дасть змогу колишнім військовим реалізовуватися в цій сфері.

Нагадаємо, ми писали, що адвокат зізнався, що українців з інвалідністю можуть забрати на фронт: що треба знати.

Як повідомляв "Знай.ua" Україна виконала "домашнє завдання" щодо вступу до НАТО: Петро Павел назвав головну умову для Зеленського.

Також "Знай.ua" інформував, достроково розірвати контракт ЗСУ: законодавство передбачає декілька варіантів.