За умов воєнного часу, звільнення через закінчення термінів контракту неможливе. Військовий не може бути звільненим зі служби до оголошення демобілізації за наказом президента.

Дія контракту продовжується понад встановлені строки, але є інші умови для розірвання контракту. У законі про військовий обов'язок і військову службу передбачені підстави для розірвання контрактів та звільнення з військової служби у різні періоди.

Воїн ЗСУ, фото: Facebook
Воїн ЗСУ, фото: Facebook

Від 24 лютого в Україні застосовують підстави передбачені пунктом, де під час воєнного стану контракт можна припинити за таких умов:

  • за віком – якщо захисник досяг граничного віку перебування на службі;
  • за станом здоров'я – коли є висновок комісії про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку;
  • якщо є обвинувальний вирок суду про ув'язнення чи позбавлення військового звання.

Військові ЗСУ. Фото: Youtube
Військові ЗСУ. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Також контракт розривають через сімейні обставини або інші поважні причини, пов'язані з вихованням неповнолітніх дітей з інвалідністю або тяжкохворих. Тоді потрібен документ від лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Нагадаємо, ми писали, що на білоруському аеродромі вибухнув російський літак-розвідник ДРЛО: ушкодження серйозні, більше не злетить.

Як повідомляв "Знай.ua" у Володимира Зеленського заявили про початок розпаду росії, що чекає на землі путіна: "Світу треба готуватися".

Також "Знай.ua" інформував, українців із "білими квитками" можуть мобілізувати: кого стосується.