Президент України Володимир Зеленський чітко заявляє про наше прагнення потрапити до НАТО. Це потрібно нам для захисту від "дружелюбних" сусідів, які всю нашу історію намагаються нас рятувати.

Звісно, ​​не всі лідери світових держав вважають, що Україні є місце в НАТО. Однак є багато і тих, хто висловлює нам явну підтримку. Серед них і новоспечений президент Чехії, який уже встиг закохати в себе українок, Петро Павел.

Про це стало відомо з інтерв'ю виданню Суспільне".

Президент Чехії Петро Павел, кадр із інтерв'ю
Президент Чехії Петро Павел, кадр із інтерв'ю

На запитання журналіста, що може полегшити набуття Україною членства в НАТО, він перерахував кілька принципів, серед яких – спільні цінності, довгострокові інтереси, технічна сумісність та політична воля з усіх боків.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"З точки зору технічної сумісності Україна виконала домашнє завдання. З погляду цінностей і довгострокових стратегічних інтересів, знову ж таки ми маємо повну сумісність", - заявив він.

Володимир Зеленський та генсек НАТО Столтенберг. Фото: скриншот Telegram
Володимир Зеленський та генсек НАТО Столтенберг. Фото: скриншот Telegram

Президент Чехії впевнений, що залишається лише одна умова – завершення війни, розв'язаної росією.

"З точки зору міжнародного права, як тільки Україна стане членом НАТО, перебуваючи все ще в конфлікті, Альянс стане стороною цього конфлікту. Можна лише уявити, наскільки масштабним буде тоді конфлікт між НАТО і росією, швидше за все, навіть із застосуванням ядерної зброї. Тому нам потрібно дочекатися закінчення війни та відновлення суверенітету України. І тут постане питання членства в НАТО", - зазначив новообраний президент Чехії.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що російський танк дістався Берліна, але є "нюанс": німці можуть не боятися.

Раніше ми повідомляли, що у Володимира Зеленського заявили про початок розпаду росії, що чекає на землю путіну: "Світу треба готуватися".