Завдяки мобільному додатку, який створили в Україні, біженці зможуть вирішити багато проблем, перебуваючи за кордоном. У "I'm Ukrainian" зібрано різні послуги для навчання та працевлаштування.
Війна розкидала українців різними куточками світу, і багатьом з них важко соціалізуватись у нове суспільство, а найголовніше – знайти джерело заробітку, бо не у всіх є достатньо коштів для життя.

Біженці в Литві. Фото: скриншот Youtube
Біженці в Литві. Фото: скриншот Youtube

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій придумали, як вирішити це питання та створили додаток "I’m Ukrainian".
"За допомогою програми наші співвітчизники можуть знаходити необхідні послуги, варіанти освіти або працевлаштування, а також корисні освітні курси", - йдеться у повідомленні.
Окрім іншого, можна знайти однодумців, запланувати спільні екскурсії чи відвідування волонтерських хабів, а також додавати новини та оголошення про власні події чи відкриття бізнесу.

Українці на кордоні, скріншот: Youtube
Українці на кордоні, скріншот: Youtube

Доступ до програми є лише в українців, оскільки інтеграція відбувається через "Дія". Щоб отримати послуги, потрібно підтвердити громадянство.
Як зареєструватися:
  • мати встановлений на мобільному телефоні додаток "Дія"
  • скачати I'm Ukrainian
  • вказати адресу своєї електронної пошти
  • обрати "Вхід через Дія"
Наразі додатком можуть скористатися українці у 19 країнах, але список розширюватимуть.

Додаток для біженців "I'm Ukrainian"
Додаток для біженців "I'm Ukrainian"

Нагадаємо, нові тарифи на електрику: скільки українці платитимуть навесні

Раніше ми писали, що українців попередили, за яке порушення потрібно буде викласти чималу суму

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще