У Мінсоцполітики щороку, наприкінці опалювального сезону, продовжують нагадувати отримувачам житлової субсидії про важливість своєчасної оплати житлово-комунальних послуг.

Там нагадали, що для усіх домогосподарств, які наразі отримують субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, термін її призначення закінчується у квітні поточного року. Українцям також повідомили, у якому випадку у нарахуванні субсидії можуть відмовити.

"Відповідно до законодавства, житлова субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).", - йдеться у повідомленні. Мінсоцполітики

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

То ж для призначення субсидії, як відзначають у Мінсоцполітики, на неопалювальний сезон за наявності боргів потрібно до травня:

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
  • їх погасити;
  • укласти договір з надавачами житлово-комунальних послуг про реструктуризацію заборгованостей;
  • або ж надати документальне підтвердження оскарження заборгованості в судовому порядку.

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати