Для українських школярів та їхніх батьків, а також для тих громадян, хто найближчими роками планує вступати до вишів, є кілька важливих новин про Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Через те, що російські окупанти підло розв'язали війну проти України та окупували наші землі, в Україні освітній процес піддався деяким змінам.

Зокрема, цього року випускники замість ЗНО складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ). Проте вже на 2024 рік є плани щодо відновлення ЗНО. Тепер держава має плани на те, щоб ретельніше перевіряти знання "вчорашніх школярів". Відповідно і коштів із бюджету на ці потреби виділитиметься більше, ніж на "загальні тести".

Про це заявив голова профільного комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак у мережі Telegram.

Публікація Сергія Бабака, скріншот: YouTube
Публікація Сергія Бабака, скріншот: YouTube

За словами Серея Бабака, на засіданні парламентського комітету одноголосно було ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України ухвалити за основу законопроєкт №9046.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

ЗНО. Фото: скрін youtube
ЗНО. Фото: скрін youtube

"У разі його прийняття з наступного навчального року ДПА буде у формі ЗНО/НМТ із 4 обов'язковими предметами: українська мова, математика, історія України, іноземна мова (крім мови держави-агресора)", – розповів Сергій Бабак.

За його словами, це стосується випускників 9-х та 11-х класів з наступного навчального року. Для початкової школи ДПА буде із меншої кількості предметів.

Нагадаємо, вступна кампанія 2023 року: чи діятимуть пільги для абітурієнтів.

Раніше повідомлялося, проїзд у Києві подорожчав удвічі: яка категорія осіб платитиме дорожче.

Також, школярі під Києвом досі вчать повісті про Москву у програмі: "Підручники які є...".