Деякі громадяни мають можливість вийти на заслужений відпочинок за спрощеними умовами, не чекаючи 60-річчя і не чекаючи, поки набереться 30 років страхового стала. Про це нагадують у ГУ Пенсійного фонду у Донецькій області.

Так, у Пенсійному фонді зазначають, що вийти на пенсію не на загальних умовах, а за спрощеною схемою можуть мати українські матері, які народили п'ятьох або більше дітей та виховали їх до шестирічного віку. Достроковий вихід на заслужений відпочинок можливий у досягненні жінкою 50-річчя. Також важливо мати щонайменше 15 років страхового стажу.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

Такі умови для багатодітних матерів передбачено статтею 115 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Звертатися за призначенням пенсії можна за один місяць до досягнення 50 років - як особисто до сервісного центру Пенсійного фонду, так і онлайн через вебпортал ПФУ", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 5 помилок, через які можна залишитися "з носом": у Пенсійному фонді попередили, чому можуть втратити допомогу.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, тисячі пенсіонерів не побачили індексації з 1 березня 2023 року: українцям "подарували" по 100 гривень.