Пенсія - той заслужений час відпочинку, про який мріє багато людей, які багато років наполегливо працюють на благо своєї країни.

Звичайно, з постійними відсуненнями пенсійного віку є й ті, хто просто недоживає до такого чудового часу, але ПФУ потішили новинами про те, що є ті, хто може попрощатися з роботою та вийти на пенсію у 50 років.

Пенсіонерка. Фото: YouTube
Пенсіонерка. Фото: YouTube

На жаль, це стосується лише деяких багатодітних жінок, які можуть вийти на пенсію раніше, ніж це передбачено для інших.

Про це нагадали у ГУ Пенсійного фонду у Донецькій області.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Так, на достроковий вихід на пенсію можуть претендувати українки, які народили п'ятьох і більше дітей, а також якщо вони виховали їх до шестирічного віку.

Призначення пенсії достроково для таких матерів можливе після досягнення ними 50 років за наявності щонайменше 15 років страхового стажу. Умови дострокового виходу на пенсію для таких жінок прописані у Законі України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Багатодітна мама, скріншот із відео
Багатодітна мама, скріншот із відео

Також у ПФУ нагадали, що звертатись за призначенням дострокової пенсії потрібно заздалегідь – за 1 місяць до досягнення 50-річного віку. При цьому подати заяву на призначення пенсії можна як особисто до сервісного центру Пенсійного фонду, так і онлайн через веб-портал.

Нагадаємо, що до 50 тисяч гривень: комусь пропонують найвищі зарплати в Україні.

Раніше ми повідомляли, чому українцям затримують виплату пенсій: у ПФУ відповіли, чи будуть гроші.