В Україні громадян можуть позбавити пенсійних виплат, якщо вони співпрацюватимуть із росією, здійснять державну зраду або допомагатимуть у поваленні влади. Це передбачено законопроектами, розробленими Мінсоцполітики.

Йдеться про тимчасове позбавлення пенсійних виплат, як сказано у трьох законопроектах від Мінсоцполітики. Гроші не отримають ті, хто вчинив кримінальне порушення проти національної безпеки України.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

У які проекти хочуть зробити розробки:

  • "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку виплати пенсій особам, які вчинили злочин проти основ національної безпеки України";
  • "Про внесення зміни до статті 142 Закону України Про судоустрій та статус суддів щодо порядку виплати пенсій особам, які вчинили злочин проти основ національної безпеки України";
  • "Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо порядку виплати пенсій особам, які вчинили злочин проти основ національної безпеки України".

Українців позбавлять виплат у тому випадку, якщо суд винесе звинувачення за дії, спрямовані на насильницьку зміну влади, зазіхання на територіальну цілісність країни, державну зраду чи колабораціонізм.

Суд. Фото: скрин відео
Суд. Фото: скрин відео

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Проте право на пенсію такі особи втратять не назавжди. Виплату грошей можуть поновити після відбуття покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі за скоєння кримінального правопорушення.

Нагадаємо, змінив місце проживання — попрощався із виплатами? У Мінсоцполітики зробили важливу заяву для переселенців

Раніше ми писали про те, що в Україні визначились із підвищенням тарифів на світ