Розпочалася православна посада 27 лютого і триватиме до 15 квітня.

Як відомо, урочистість складається з кількох етапів: Чотиридесятниці та Страсного тижня.

Великдень, фото пресслужба МВС України
Великдень, фото пресслужба МВС України

Сенс Великого посту

Спочатку піст тривав не 47 днів, як сьогодні, а лише тиждень. Але згодом тривалість збільшилася. Який сенс Великого посту? Насамперед, людина має подолати гріховні помисли, досягти спокою, смирення та чистоти не лише тілесної, а й духовної. І таким чином підготуватися до свята Великодня.

Віруючі вважають, що саме під час Великого посту проявляється справжня сутність людини. В одних людей утримання від смачної їжі та алкоголю викликає злість, роздратування та втому. Інші без проблем переживають цей час, покладаючись на свою віру в Бога.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Для того, щоб полегшити помірність, слід пам'ятати для чого ви це робите. Якщо ви не можете прожити без м'яса або молочних продуктів, ніхто не забороняє їх вживати, просто зменшіть обсяги звичної їжі. Тим більше, що суворе виконання правил Великого посту є обов'язковим лише для священиків і ченців.

Великий пост 2019

Великий піст: кого можна не дотримуватися

Багато хто задається питанням, кого можна не дотримуватися посту взагалі. Існує правило, що Великий піст не є обов'язковим для дітей, вагітних, літніх людей. Також це стосується тих, хто страждає від захворювань, пов'язаних із шлунково-кишковим трактом.

Нагадаємо про молитви, які очистять вашу душу від гріхів у Великий піст: "Господи Боже, будь милостивий до мене".

Раніше ми повідомляли, що не робіть цього до 16 квітня 2023: суворі заборони на Великий піст.