В Україні триває загальна мобілізація військовозобов'язаних, термін спливає 24 серпня, хоча він може бути продовжений, за наказом президента України.

Адвокат з "Українська незалежна фундація юристів" Ростислав Кравець, розповів про норми закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

За словами юриста, слід розуміти, що бронювання здійснюється на підставі відповідних документів від Мінекономіки або Мініфраструктури, це стосується тільки водіїв.

Для "броні" необхідно надати докази та документи щодо необхідності роботи даного конкретного співробітника на даному підприємстві. І підтвердити необхідність роботи цього підприємства в умовах війни.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

Вимоги для того, щоб отримати "бронь" досить нечіткі. Задовольнити відповідні норми часом складно. Серед тих, хто має "бронь", наприклад, судді Верховного Суду. А завдяки змінам у законодавстві вже під час війни (приклала руку відома масою скандалів нардеп-"слуга" Третьякова), мобілізації не підлягають і нардепи, — зазначає Ростислав Кравець.

Про відстрочку все описано у 23 статті закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". У документі зазначено, кому може бути дана відстрочка від мобілізації, кого не можуть мобілізувати, а кого можуть – лише за його бажанням.

Наприклад, тих, хто нещодавно прийшов із термінової служби або раніше служив в АТО. Є норми, які розглядають всі ці моменти. Перелік досить широкий, тому раджу просто вивчити відповідний закон, зробивши якісь важливі для себе виписки, ⁣ — порадив юрист.

Нагадаємо, ми писали, що у військовій частині офіцер побив солдата-строковика: відео викликало обурення українців.

Як повідомляв "Знай.ua" жодного дня без переляканих білорусів: прикордонники поскаржилися, що українці погрожують їм "повішеним Валерою" у лісі.

Також "Знай.ua" інформував, українські військкоми знайшли "золоту жилу": прийшли перевіряти молодь на гучну тусовку у нічний клуб.