Стало відомо, яких штрафів не уникнути за несплату податків за квартири. Стягнення з'явилося лише кілька років тому і стосується власників квартир понад 60 квадратів, та власників будинків понад 120 квадратів.

За кожен "зайвий" квадратний метр необхідно сплачувати певну вартість, яка коливається в залежності від області. За ставку податку відповідає місцева влада, тож у кожному місті вона відрізняється. Цього року було запроваджено цілу низку оновлень, пише gsminfo.com..

Сплата податків, кадр з відео
Сплата податків, кадр з відео

Податок сплачують за попередній рік, і його потрібно сплатити не пізніше ніж за 60 днів після отримання квитанції. Вся сума залишається у місцевому бюджеті, тому саме місцеві органи влади й установлюють розмір процентної ставки. Водночас є певна межа.

Максимальна сума за один квадратний метр у 2023 році не може бути більшою за 97,5 гривні, тобто 1,5% від мінімальної зарплати.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Який штраф слід заплатити, у разі невиконання вимог закону

Згідно з повідомленням про нарахування податку на нерухомість, громадянин має сплатити його протягом двох місяців. Якщо оплата податку затримується терміном до 30 днів, штраф становитиме 10% від нарахованої суми податку. Якщо ж оплата податку затримується на понад 30 днів, штраф збільшиться до 20%.

Нагадаємо, ми писали, що лікарі пояснили, чому пити алкоголь на ніч не найкраща ідея.

Як повідомляв "Знай.ua" "Київстар" зізнався, що ховає від абонентів дешеві тарифи.

Також "Знай.ua" інформував, підвищення цін на газ, воду та електроенергію: коли українці заплатять 235 гривень за куб гарячої води.