У зв'язку з повномасштабною війною багато українців виїхали до інших країн та стали біженцями. При цьому вони залишаються громадянами України та мають виконувати низку зобов'язань перед державою, зокрема своєчасно подавати декларації про доходи. Про це нагадала народна депутатка Ніна Южаніна.

Так, українські біженці зобов’язані до травня подати декларацію про доходи. При цьому не має значення — чи працювала людина за кордоном, чи отримувала фінансову допомогу від благодійної організації чи іншої держави.

Біженці з України, скріншот: Youtube
Біженці з України, скріншот: Youtube

"Необхідно нагадати, що, незважаючи на війну, декларувати доходи українським біженцям потрібно. Декларацію про майнове становище за 2022 рік необхідно подати до 1 травня 2023 року", - зазначила Ніна Южаніна.

Біженці в Литві. Фото: скриншот Youtube
Біженці в Литві. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Сплачувати податок на доходи фізичних осіб та військовий збір не доведеться громадянам, у деклараціях яких як іноземні доходи буде зазначено благодійну допомогу. При цьому, якщо громадянин України в іншій країні мав додатковий дохід, наприклад, працював, то доведеться сплатити податок на доходи у розмірі 18% від загальної суми, а також 1,5% військового збору.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, 1700 гривень на оплату комуналки: як українцям оформити заявку, щоб отримати державну допомогу.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці скаржаться на роботу "Нафтогазу", показники лічильника не передати, а суми у платіжках надхмарні: "З січня почався жах".