Українцям повідомили, що особи, які після досягнення пенсійного віку, продовжують працювати, мають сплачувати єдиний соціальний внесок.

Детальніше про це розповіли в головному управлінні Державної податкової служби в Києві, йдеться у новому пості на фейсбук-сторінці "Пенсійного кур'єра".

"Відповідно до п. 1 частини другої ст. 6 Закону № 2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування", роботодавці зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати й сплачувати ЄСВ за застрахованих осіб.", - йдеться у подвіомленні. Пенсійний кур'єр

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Як відзначають там, виключення для пенсіонерів при цьому не передбачено. Водночас розмір ЄСВ становить 22 % від зарплати (але не менше 1474 грн та не більше 22 110 грн).

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У Міністерстві соціальної політики також нагадали, що відповідно до Закону "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", з 1 квітня відбудеться автоматичний перерахунок виплат для 0,6 млн пенсіонерів, які працюють, з урахуванням оновленого страхового стажу.

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати