Українцям нагадали, що у травні житлова субсидія буде призначатися на наступний період (до квітня 2024 року), і однією з умов для її призначення є відсутність заборгованості.

Таким чином українцям можуть відмовити у призначенні житлових субсидій, якщо є прострочена на понад три місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг.

Водночас якщо сплатити цю заборгованість, людина знову отримує можливість отримати виплати. Також її можна оскаржити її в суді або укласти з надавачем послуги договір про її реструктуризацію. Таку заяву зробило Міністерство соціальної політики України.

Субсидії, скріншот з відео
Субсидії, скріншот з відео

"Для усіх домогосподарств, які наразі отримують субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, термін її призначення закінчується у квітні поточного року. У травні житлова субсидія буде призначатися на наступний період (до квітня 2024 року), і однією з умов для її призначення є відсутність заборгованості за комірне", – йдеться в повідомленні пресслужби. Мінсоцполітики

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Відмовлено у нарахуванні субсидії буде у випадку, якщо вже понад три місяці не сплачена заборгованість, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).

Водночас житлова субсидія надається, коли навіть є заборгованість із оплати комуналки, але за умови, що є:

  • або документальне підтвердження сплати заборгованості;
  • або укладення з надавачем послуги договору про її реструктуризацію;
  • або її оскарження у суді – ухвали про відкриття провадження у справі.

як отримати субсидії
як отримати субсидії

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати