Ціни на овочі в Україні зростають божевільними темпами. Навіть звичайна морква вже вражає космічною вартістю. Лише у першій половині березня овоч злетів у ціні майже на 50%. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Ще якийсь рік тому українці й припустити не могли, що цінники на багато овочів злетять до небачених позначок. Серед рекордсменів цибуля, капуста, перець та навіть морква. Якщо тенденція на ринку продовжиться, то придбати власний город буде правильним і фінансово обґрунтованим рішенням.

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Так, станом на 15 березня морква загалом пропонується по 45,57 гривні за кілограм. Ще у лютому середній цінник був на рівні 31,16 гривні за кілограм, що майже на 15 гривень дешевше, ніж зараз. Тобто лише за перші два тижні березня морква подорожчала майже наполовину.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Цінники на моркву коливаються в діапазоні 39,90-56,90 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі. Найдешевше овоч можна купити в супермаркетах мережі Varus, а найвищий цінник у Megamarket.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буженина, сало та ковбаски: супермаркети перерахували ціни на популярні м'ясні смаколики, тепер і цілої зарплати не вистачить.

Також наш портал інформував, що прострочення та фальсифікату стане менше: в Україні в 10 разів піднімуть штрафи за порушення прав споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.