В Україні другий тиждень поспіль спостерігається зростання цін на живець свиней. На цей раз середня вартість закупівлі свиней забійних кондицій піднялася ще на 4,3%. Про це інформують аналітики асоціації "Свинарі України".

За словами аналітиків, другий тиждень поспіль на українському ринку живця спостерігається підвищення цін. У середньому живець свиней подорожчав ще на 3 гривні за кілограм, а більша частина партій за останній тиждень реалізовувалась за ціною від 73 до 75 гривень за кілограм. Середньоринкова вартість встановилася на позначці 73,5 гривні за кіло.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

"Водночас регіональна розбіжність цін на цьому тижні дещо виразніша: ціни на заході тяжіють до нижньої позначки діапазону, тоді як у центрі та на сході епізодично зустрічаються цінові пропозиції вищезгаданої максимальної", - зазначають експерти.

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Виробники свинини наголошують, що складнощів на ринку живця не спостерігається і реалізація відбувається без переносів чи відмов. У той же час спостерігається підвищення конкуренції, яке чинить тиск на ціни охолодженої свинини.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буженина, сало та ковбаски: супермаркети перерахували ціни на популярні м'ясні смаколики, тепер і цілої зарплати не вистачить.

Також наш портал інформував, прострочення та фальсифікату поменшає: в Україні в 10 разів піднімуть штрафи за порушення прав споживачів.

Крім того, ми писали, весна прийшла, але шашлик скасовується: в українських супермаркетах різко подорожчало м'ясо та сало.