Українцям стає все складніше забезпечувати себе необхідними продуктами, оскільки цінники у магазинах зростають практично безупинно. Так, супермаркети відновили ціни на макаронні вироби. Як змінилася вартість продукції, показують дані цінового моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В українських супермаркетах перерахували ціни на макаронну продукцію, на жаль, не у бік здешевлення. Втім, суми в чеках українців зростуть не надто суттєво.

Супермаркет, фото Хвиля
Супермаркет, фото Хвиля

Так, станом на 18 березня вермішель довга загалом пропонується по 28,60 гривні за кілограм. У лютому середній цінник на цей продукт був на рівні 27,47 гривні.

Вермішель коротка подорожчала трохи менше – з 29,30 до 29,95 гривні за кілограм. Цінники на неї коливаються у діапазоні 27,79-32,10 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін

Макарони пір'я у супермаркетах у середньому пропонуються по 27,56 гривні за кілограм, що на 46 копійок дорожче, ніж місяцем раніше. У лютому середній цінник був на рівні 27,10 грн.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ранковий ритуал під загрозою зриву: у супермаркетах продовжують зростати ціни на каву, з доступного – лише вершки та цукор.

Також наш портал інформував, буженина, сало та ковбаски: супермаркети перерахували ціни на популярні м'ясні смаколики, тепер і цілої зарплати не вистачить.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що прострочення та фальсифікату стане менше: в Україні в 10 разів піднімуть штрафи за порушення прав споживачів.