Хоча материнський ринок українців залишається дуже вразливим, оскільки ніхто не береться давати точні прогнози термінів закінчення війни, українські ІТ та фінансові підприємці цілком успішно займають ніші на міжнародних ринках.

Українському підприємцю Олександру Кацубі лише 36, а його бізнес-кар'єра розпочалася вже 20 років тому, далекого 2003 року. Пройшовши школу сімейного бізнесу та роботи в нафтогазових компаніях, ось уже майже 10 років Кацуба та його партнери працюють на ринку ІТ-рішень у мікрокредитуванні. Свій перший кредит через додаток смартфона вони видали у далекому 2013 році і відтоді створили як інвестори, управлінці та консультанти безліч бізнесів у сфері фінансових сервісів, що ґрунтуються на математичних алгоритмах та якісному маркетингу.

До 2022 року компанії Кацуби та його партнерів стали провідними гравцями національного ринку. В українському офісі до початку вторгнення Росії працювало понад 700 осіб. У 2019 році Кацуба та КО потрапили в поле зору українського фінансиста та політика Сергія Тігіпка. Він інвестував у бізнес партнерів $3 млн, отримавши замість 20% акцій, а команда отримала можливість розпочати міжнародну експансію.

За три роки було створено успішний проект у В'єтнамі, складний (через вибух громадянського конфлікту) проект на Шрі-Ланці, довгі проекти в Індонезії та Індії. У 2022 році частина співробітників компанії виїхала до Європи, рятуючись від війни, та відкрила компанію у Польщі. У планах на найближчі роки – відновити зростання в Україні та продовжити розширення бізнесу в Європі та Азії.