За рік ціни на овочі в Україні зробили неймовірний стрибок, а цибуля стала лідером із подорожчання. Овоч піднявся в ціні в 2,5 раза і найближчим часом продовжуватиме дорожчати. Якими будуть ціни на цибулю, розповів економіст Олег Пендзин в ефірі Громадського радіо.

Експерт вважає, що до літа українці можуть навіть не розраховувати, що ціни на цибулю почнуть знижуватись. Вже в літній період очікується надходження на ринок овочів українського виробництва, але це не дасть сильний поштовх для здешевлення продукції.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

"Надходження цибулі українського виробництва з відкритого ґрунту, можливо, буде трохи пізніше, десь влітку. До літа ми будемо вірно сидіти на імпорті, вірно будемо залежними від того. Напевно не варто очікувати, що ціна серйозно опускатиметься", - зазначив економіст. .

Цибуля, скріншот: YouTube
Цибуля, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Олег Пендзин зазначив, що темпи подорожчання цибулі будуть стриманішими, але ближче до великодніх свят можуть прискоритися, адже попит на овоч посилиться.

"Очікування такі: до літа ми матимемо невелике зростання цін на цибулю і далі", - наголосив експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ранковий ритуал під загрозою зриву: у супермаркетах продовжують зростати ціни на каву, з доступного – лише вершки та цукор.

Також наш портал інформував, звичні соуси обійдуться недешево: супермаркети показали нові ціни на томатну пасту, кетчуп та майонез.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.