Українців порадували несподіваним зниженням цін на варену ковбасу, яка підійде як для бутербродів, так і як інгредієнт для популярних салатів, наприклад, олів'є. Як змінилися цінники, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Цінники на м'ясну продукцію, таку, як, наприклад, ковбаса, з початку війни піднялися до небачених висот. Дозволити собі цей продукт стало набагато складніше, адже пенсії та зарплати українців не встигнуть за темпами інфляції. Втім, у другій половині березня покупців потішили несподіваним здешевленням.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 21 березня ковбаса варена торговельною маркою "Алан" докторська у середньому пропонується по 305,98 гривні за кілограм. При цьому у лютому середній цінник на цей же продукт становив 318,54 гривні за кіло.

Ковбаса, сир, супермаркет. Фото: Знай.ua
Ковбаса, сир, супермаркет. Фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Ковбаса варена "Алан" молочна подешевшала із 103,34 до 93,60 гривні за 400 грамів. Цінники на товар коливаються від 81,90 до 114,00 гривні, а залежно від торгової мережі.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Ковбаса варена торгової марки "Ювілейний" молочна подешевшала одразу на 16 гривень – із 117,68 до 101,68 гривні за 400 грамів.

Водночас ковбаса варена "Глобине" докторська злетіла в ціні з 207,18 до 246,00 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні почали знижуватися ціни на огірки: як змінилася вартість овочів у супермаркетах.

Також наш портал інформував, прострочення та фальсифікату поменшає: в Україні в 10 разів піднімуть штрафи за порушення прав споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.