Водії та власники транспортних засобів будуть зобов'язані звітувати перед СБУ щодо пасажирів та персоналу міжнародних та внутрішніх рейсів.

Відповідний законопроєкт "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України у зв’язку з ратифікацією Додаткового протоколу до Конвенції Ради Європи про запобігання тероризму, а також до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення боротьби з тероризмом" у вівторок, 21 березня 2023 року, підтримала Верховна Рада України.

Громадський транспорт, скріншот: Youtube
Громадський транспорт, скріншот: Youtube

Згідно з текстом документа, інформацію про пасажирів від усіх транспортних підприємств отримуватиме Антитерористичний центр при СБУ.

Також СБУ надаватиме іноземним партнерам інформацію щодо громадян, які виїжджають з країни. Це має посилити рівень довіри закордонних партнерів до українців.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Українці в громадському транспорті, фото: Знай.ua
Українці в громадському транспорті, фото: Знай.ua

Під час виконання міжнародних рейсів з/до України або транзитних рейсів через аеропорти України авіаперевізник зобов’язаний надавати Антитерористичному центру при Службі безпеки України інформацію про пасажирів таких міжнародних рейсів з метою протидії переміщенню осіб, причетних до терористичної діяльності, — йдеться у законопроєкті.

Нагадаємо, ми писали, що МОЗ попередило українців про ще одну небезпеку під час війни: може трапитися з кожним.

Як повідомляв "Знай.ua" за який період враховуватимуть пенсію при призначенні субсидії: попередження ПФУ.

Також "Знай.ua" інформував, чи реально знайти роботу в Україні: Мінекономіки повідомили про зміни на ринку праці.