В умовах повномасштабної війни та суттєвого падіння економіки українці здебільшого спостерігають за підвищенням цін на продукти, тому рідкісні моменти здешевлення не можуть не тішити. Так, цього разу супермаркети знизили цінники на популярні гриби — печериці. Про це свідчать дані цінового моніторингу, які опубліковані на порталі Мінфін.

Печериці - універсальні гриби, які можуть використовуватися для приготування багатьох страв. Їх можна просто посмажити на грилі або, наприклад, додати в пасту та запіканку. З початку війни цінники на них суттєво зросли, але у другій половині березня супермаркети трохи послабили ціни.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Так, станом на 22 березня печериці в середньому пропонуються по 107,00 гривні за кілограм. У лютому середній цінник був на рівні 112,68 гривні за кілограм, тобто вартість знизилася більш ніж на 5 гривень. Діапазон цін становить від 104,00 до 109,00 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін
Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

До початку повномасштабної війни середній цінник на печериці становив 66,61 гривні за кілограм. Тобто продукт зріс у ціні більш як на 40 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ранковий ритуал під загрозою зриву: у супермаркетах продовжують зростати ціни на каву, з доступного – лише вершки та цукор.

Також наш портал інформував, звичні соуси обійдуться недешево: супермаркети показали нові ціни на томатну пасту, кетчуп та майонез.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.